Concursul pentru sănătate şi prim-ajutor „Sanitarii Pricepuţi”

By on

Demarat în anul 1962, Concursul pentru Sănătate şi Prim-Ajutor „Sanitarii Pricepuţi” este singurul concurs de acest gen care se desfăşoară în şcolile şi liceele din România, bucurându-se de un interes deosebit din partea elevilor şi a profesorilor. Acest concurs este organizat de Societatea Nationala de Cruce Roșie din România împreună cu Ministerul Educației și Cercetării, Ministerul Sănătății și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

Dintre obiectivele sale se numără însuşirea cunoştinţelor despre acordarea corectă a primului ajutor de bază, dezvoltarea sentimentului solidarităţii umane faţă de cei aflaţi în suferinţă, noţiuni privind adoptarea unui mod de viaţă sănătos, precum şi însuşirea cunoştinţelor despre Mişcarea Internaţională de Cruce Roşie şi Semilună Roşie.

Dovada cea mai bună a utilităţii concursului este că el se desfăşoară şi în prezent, după 58 de ani de la debut , trezind un interes din ce în ce mai mare în rândul elevilor.

Cine poate să participe?

La acest concurs pot participa echipaje formate din elevi din învățământul gimnazial (V-VIII) și liceal (IX-XII). Aceștia vor forma o echipa alcătuită din 6 persoane: un șef al echipajului de concurs, alți patru participanți și o rezervă (membrii echipajului trebuie sa fie din acelasi ciclu de învățământ. Exemplu: toți membrii echpajului să fie din clasa a VI-a). Aceștia sunt pregătiți atât teoretic cât și practic. Pregătirea participanților se face pe baza tematicii de concurs. Fiecare școală sau liceu poate fi reprezentată de un singur echipaj.

Pentru mai multe detalii, consultați Regualmentul pentru organizarea și desfășurarea Concursului pentru sănătate și prim ajutor ”Sanitarii Pricepuți” (click aici: Regulament Sanitarii Priceputi, TEMATICA ORIENTATIVĂ PENTRU CONCURSUL SANITARII PRICEPUTI ).

Concursul se organizează pe etape

Etapa zonală
Se organizează în perioada mai – iunie, la care participă echipajele înscrise până la data de 3 aprilie 2020.

Etapa națională

Echipajul câștigător al etapei zonale participă la această etapă care se desfășoară într-o tabară proprie a Ministerului Educației (Tabara Poiana Pinului, județul Buzau). Faza națională se organizează din doi în doi ani, alternativ pentru fiecare ciclu (gimnazial / liceal), în vacanța de vară, fiind organizată ca o tabără de tineret. Concursul, la care participă echipaje reprezentante ale tuturor județelor, este parte integrantă a taberei de vară.

Înscrie-ți echipajul până la data de 3 aprilie 2020!

Pentru mai multe detalii ne puteți contacta la adresa de e-mail: sector2@crucearosie.ro