• sector2@crucearosie.ro

Este regretabil ca in prezent, in Romania, exista zeci de mii de oameni care sufera de foame. Intr-o societate responsabila, orice persoana, printr-un gest simplu, poate sa acorde un ajutor celor dezavantajati, care nu isi pot procura singuri hrana. Crucea Rosie Romana, prin proiectul Banca de Alimente, ofera ocazia de a se implica direct, tuturor celor care doresc alinarea suferintei persoanelor vulnerabile.

Despre Banca de Alimente

In septembrie 2009, pe fondul impactului crizei economice mondiale si al cresterii preturilor la produsele alimentare, Crucea Rosie Romana a lansat proiectul Banca de Alimente, care reprezinta o solutie imediata de ajutorare a persoanelor fara venituri sau cu venituri foarte mici.

Proiectul este o initiativa a Crucii Rosii Romane

preluata dupa modelul unor proiecte similare derulate cu succes, de ani de zile, in tari din Uniunea Europeana, precum si in SUA si Canada.

Timp de 8 ani, proiectul Banca de Alimente a reusit sa ajute cu alimente si tichete sociale 114.800 de familii sau persoane singure. Fiecare persoana sprijinita a primit un pachet cu alimente de baza in greutate de 12 kg continand: ulei, zahar, faina, malai, orez, paste fainoase, conserve de carne sau peste, conserve de legume, biscuiti.

2500 de voluntari, in fiecare an, s-au dedicat acestui proiect prin activitati de promovare, colectare, si distribuire de alimente la domiciliul beneficiarilor.

Magazine partenere:

Carrefour Romania, Billa Romania, Metro Cash & Carry Romania, Metro Punct, Mega Image, Real Hypermarket, Cora Arad, Cluj, Constanta, Mehedinti